Ismét kiemelkedő eredménnyel zárult a Családszervezetek VII. Adventi Jótékonysági adománygyűjtése.

Sikerült ragyogást hozni a kárpátaljai árva gyermekek lelkébe karácsonyra

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) 2022-ben is, az előző évhez hasonlóan, közel 30 család-, civilszervezettel, céggel karöltve rendezte meg adventi jótékonysági gyűjtését. Idén is egy olyan ügy mellé álltak és olyan szervezetet támogattak, amely megérdemli a plusz figyelmet és segítséget. A VII. Családszervezetek Adventi Gyűjtése kedvezményezettjei a Szent Mihály Gyermekotthon kis lakói a kárpátaljai Ráton. Az otthonban az ukrán háború okozta szörnyűségekkel és a múltbeli életükben történt megrázkódtatásokkal próbálnak megküzdeni az ott élő gyermekek. Az adventi gyűjtésük teljes bevételét az itt élő árva gyermekek egyedi karácsonyi ajándékaira, egy meghitt karácsonyi vacsorára és egy mesés karácsonyfára szánják.

„A karácsony nem egy évszak. Ez egy érzés.”

Az otthonban élő gyerekek számunkra elképzelhetetlen megpróbáltatásokon mentek keresztül, mire a Szent Mihály Gyermekotthonban befogadásra leltek. Nagyon nehéz a mosolyok mögött meglátni a könnyeket, a gyermek mosoly elrejti a fájdalmat, nem is nagyon beszélnek arról, ami velük megtörtént. Az összefogásnak hála, a gyermekek idén karácsonykor kiszakadhatnak ebből a létből és átadhatják magukat az igazi Karácsonyi Érzésnek. Közel 200 adományozó egészen pontosan 3.075.200 Ft-tal támogatta a gyermekek karácsonyi álmát. Ezzel pedig nemcsak, hogy elérték a szervezők a kívánt összeget, de annál többet sikerült összegyűjteniük, sőt egyedülálló élményekkel is gazdagodhattak a gyermekek.

A sikerük története

E nemes ügy fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök asszony volt, aki már 7. éve áll az adventi jótékonysági gyűjtés mellé. A családszervezetek idén is számíthattak a segítségére, az árva gyermekek pedig meghívást kaptak elnök asszonytól a Sándor-palotába.

A Ficsak csapata személyesen is találkozott a gyermekekkel, egy egész napot töltöttek el együtt Budapesten. Ez a nap egy örök emlék és élmény marad számukra. A cél sikeres elérésében nagy szerepet játszott a találkozás, a szervezők megismerhették azokat a gyermekeket, akiknek a gyűjtést szervezték és ez vitte tovább a csapatot, ez adott erőt ahhoz, hogy ezt a nem mindennapi eredményt elérjék.

Az együtt töltött időről készült rövid kisfilm itt tekinthető meg.

Egy fantasztikus összefogás

Herczegh Anita, és lánya, Áder Júlia, ahogy évek óta mindig, most is csodás koszorúkat, kopogtatókat és asztaldíszeket készített, ezzel járulva hozzá a gyűjtés sikeréhez. A díszek eladásából származó bevétel idén is nagyban hozzájárult az ügy sikeréhez.

Idén csatlakozott e nemes ügyhöz Hornung Ágnes, családokért felelős államtitkár asszony, aki Herczegh Anitával és a családszervezetek vezetőivel közösen készített koszorúkat az Adventi Jótékonysági Vásárra.

Az eseményről készült videó itt tekinthető meg.

A Ringató egy élő jótékonysági koncertet szervezett, hogy a cél megvalósulhasson. Az online eseményen keresztül egy tetszőleges összeggel tudták támogatni a családok ezt a nemes célt, egy jegy megvásárlásával tettek azért, hogy ragyogást hozzanak a gyermekek szemében karácsonykor.

Több egyéni és céges támogató is csatlakozott az adománygyűjtéshez, valamint a média is segítségükre volt, hogy minél több emberhez eljusson a gyűjtésük híre. Külön köszönet Mécs Károly művész úrnak a nagylelkű támogatásért.

A csodás összefogásnak köszönhetően tehát 3.075.200 Ft-ot sikerült összegyűjteni a Szent Mihály Gyermekotthon lakói számára. Ez az összeg is megerősíti azt, hogy az emberek képesek összefogni és segíteni, még ebben a nehéz időszakban is.

Az ünnepélyes adomány átadóra 2022.12.20-án, kedden, 10 órától kerül sor a Rudas Bistroban (Döbrentei tér 9, 1013) Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, Bíró Mária, a Szent Mihály Gyermekotthon vezetője és a gyűjtésben résztvevő szervezetek részvételével.

Az összefogásban résztvevő szervezetek: