SEGÍTSÜNK A BÁNTALMAZOTT ÉDESANYÁKNAK!

Az VI. Családszervezetek Adventi Vására és Gyűjtése kedvezményezettje a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona.

Kevesen tudják, hogy ma Magyarországon közel 260 ezer nő él súlyos, bántalmazó kapcsolatban. Segíts egy szebb jövőt, menedéket biztosítani számukra! Az intézmény már 15 éve segíti a nehéz szociális körülmények közül érkezett fiatal édesanyákat, akik többsége sajnos súlyos bántalmazás, életveszélyes fenyegetések elől menekülve keresi fel az Otthont.

Szerencsés az, aki tudja, mit jelent az otthon biztonsága, azé a négy falé, ami többek között feltétele annak, hogy az ember maga mellett tudhassa gyermekeit. Az Otthonok várólistája nagyon hosszú, felfoghatatlanul sokan vannak, akiknek ezen múlik a jobb élet felé megtett első lépés.

Segítsük, hogy a nehéz sorsra kényszerült édesanyák új életet kezdhessenek!

A cél egy új Családi Otthon kialakítása, és az ehhez szükséges 1,5 MILLIÓ Ft összegyűjtése!

Álljunk most egy olyan ügy mellé, amely a jövőt jelenti most az otthonukat elhagyni kényszerülő gyermekeknek és édesanyáknak. Segítsünk új életet kezdeni a bántalmazott édesanyák számára egy új, biztonságos otthon megteremtésével.

Támogassuk együtt a “Lea” Családok Átmeneti Otthonát:
https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/segitsunk-a-bantalmazott-edesanyaknak-2460

Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona

Az intézmény Domján Katalin álmondta meg a kétezres évek elején. Munkájának eredményeként 2005. március 1-jén nyílt meg az anyaotthon. Immár 15 éve segíti a nehéz szociális körülmények közül érkezett fiatal édesanyákat, akik többsége sajnos súlyos bántalmazás, életveszélyes fenyegetések elől menekülve keresi fel az Otthont. Itt lehetőségük van arra, hogy a családok együtt maradhassanak, a gyermekek édesanyjuk mellett nőhessenek fel.

A Lea Otthon befogadja a krízishelyzetben lévő családokat, és az itt eltölthető maximális 1,5 év alatt segít a családoknak visszatérni a társadalomba, saját természetes támaszaikhoz. Komplex gondozási intézményként feladatuknak tekintik, hogy ezeket az anyákat mentálisan támogassák, felkészítsék az önálló életvitelre, segítsék őket anyai szerepük erősítésében, készségeik fejlesztésében, korábbi traumáik feldolgozásában.

Elérhetőségük: https://lea.hu/

Fiatal Családodok Klubjának Egyesülete ( FICSAK)

A Fiatal Családosok Klubjának legfontosabb célja, hogy a társadalom és a családok közt a kommunikációs csatorna szerepét betöltse, a társadalom figyelmét a családokra irányítsa, feléjük pedig az őket érintő lehetőségeket kommunikálja. Munkánkkal közösséget teremtünk a fiatal családosoknak, szülőknek, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, problémáikban kölcsönösen segítséget kaphatnak egymástól és szakembereinktől. Hiszünk abban, hogy a család és a gyermekek a társadalom legfontosabb építőkövei. A hazai családszervezetekkel ápolt szoros kapcsolatunk és segítő szándékunk vezérel minket abban, hogy évről-évre jótékonysági eseményekkel segítsük a rászoruló egyesületeket, alapítványokat. Hiszünk benne, hogy az összefogás ereje nagy dolgokra képes!

Elérhetőségek: https://ficsak.hu/https://www.facebook.com/ficsak