Vigyünk nevetést a kórházakban fekvő beteg gyerekek életébe!

Támogatott szervezetünk idén a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány.

Fogjunk össze, hogy a karácsonykor is kórházban fekvő beteg gyermekeknek, nehéz élethelyzetükben is legyenek vidám percei. Űzzük el a magányt és a bevatkozások fájdalmát!

Vigyünk nevetést a kórházakban fekvő beteg gyerekek életébe!

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) 2023-ban is, az előző évhez hasonlóan, az online térben rendezi meg adventi jótékonysági. Idén is egy olyan ügy mellé álltunk és olyan szervezetet támogatunk, amely megérdemli a plusz figyelmet és segítséget.

A VIII. Családszervezetek Adventi Gyűjtése kedvezményezettje a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány.

Színészi és pszichológiai háttértudással rendelkező, speciálisan képzett bohócdoktoraik országszerte 15 kórház gyermekosztályait látogatják heti rendszerességgel, emellett speciális programokkal vannak jelen idősotthonokban, valamint halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben. A közhasznú minősítéssel rendelkező alapítvány az elmúlt negyedszázad során több mint 430 ezer beteg gyermekhez, illetve több ezer idős emberhez vitte el a nevetés gyógyító erejét.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy bohócdoktoraival humort és nevetést vigyen az arra rászorulók, így a beteg gyerekek életébe is.

A mi CÉLUNK pedig 2023-ban, hogy ebben a munkában segítsük őket és ehhez összefogásra van szükség!

A támogatásukra szervezett VIII. Adventi Jótékonysági Gyűjtés és Vásár teljes bevételét a bohócdoktorok ünnepi viziteléséhez szükséges költségek fedezésére szánjuk.

Célunk, az ehhez szükséges 2.600.000 Ft összegyűjtése!

A Fiatal Családosok Klubja és közel 30 család-, civilszervezet, cég szívvel-lélekkel azon dolgozik, hogy sgítséget adhassunk ehhez a szép küldetéshez!  Mert kórházban lenni, kezeléseken részt venni, vagy műtétre várni, műtét után lábadozni mindig nehéz. Felnőtteknek is, nemhogy gyermekeknek. Ünnepek alatt, karácsonykor mindez százszor nehezebb. Nehezebb elfogadni a kórtermek magányát, amikor mások az otthonuk kényelmében ünnepelhetnek és összegyűlik az egész család. Sűrűbb a kórház gyógyszerszagú levegője, fájdalmasabb minden szúrás, keserűbb minden tabletta karácsonykor. Zajosabb az egyedüllét csendje, hidegebb az ágy…  és ezt mi enyhíteni szeretnénk!

Tanulmányok igazolják, hogy a nevetés endorfint termel, csökkenti a stresszhormonok szintjét, növeli az állóképességet, enyhíti a fájdalmat.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnál tudják ezt, meg tudják ők is, mi is, hogy a betegség nem tapintatos, és nem távozik a kórtermekből, a gyermekek életéből csak azért, mert karácsony van. A betegség nem pihen meg, nem tartja tiszteletben az ünnepi perceket, nincs benne áhítat.

A betegség az betegség. Ami fáj hétköznap, az fáj az ünnepek alatt is, de nem mindegy, hogy a kórházak magányos, küzdelmekkel terhes csendjét felválthatja e néhány percre, egy órára a gyerekek önfeledt nevetése.

Nem mindegy, hogy elűzheti e a nevetés a fájdalmat? Nem mindegy, hogy szorongást keltő műszerek csillognak e vissza a beteg gyerekek szemében vagy vidám nevetés szór szikrákat ezen a karácsonyon.

Mi ebben az utóbbiban hiszünk, ezt reméljük tiszta szívből, minden erőnkből.

Reméljük, hogy a mi reményünk mások szívéhez is utat talál.

Reméljük, hogy összefogással december második felében minél több ÜNNEPI VIZITET tarthatnak a Piros Orr-bohócdoktorok szerte az országban – 15 gyermekkórházban.

Hálás szívvel köszönjük, hogy Herczegh Anita asszony és lánya, Áder Júlia idén is, immár nyolcadik éve, készít nekünk gyönyörű koszorúkat, melyek megvásárolhatók lesznek a Ficsak Facebook oldalán november végétől advent első vasárnapjáig, illetve a készlet erejéig.

Kérünk mindenkit, aki teheti, hogy álljon e nemes kezdeményezés mellé, és támogassa a gyűjtést, hogy a szeretet ünnepén a nevetés hozzon csodát a kórházak nehéz csöndjébe.

Minden forint számít!

Mennyit ér meg neked egy beteg germek egy percnyi nevetése?

A támogatást előre is nagyon köszönjük és ide várjuk:

https://adomany.pirosorr.hu/kampany/segits-a-karacsonykor-is-korhazban-fekvo-gyerekeknek/

vagy utalással ide >>

Bank neve: Unicredit Bank Hungary Zrt
Bankszámlaszám: 10918001-00000084-18110003
Számlatulajdonos neve: Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete
Közlemény: Adventi adomány

A tavalyi vásár és gyűjtés összefoglalója itt olvasható >>

Sikerrel zárult a Családszervezetek VII. Adventi Jótékonysági adománygyűjtése

 

Fiatal Családodok Klubjának Egyesülete ( FICSAK)

A Fiatal Családosok Klubjának legfontosabb célja, hogy a társadalom és a családok közt a kommunikációs csatorna szerepét betöltse, a társadalom figyelmét a családokra irányítsa, feléjük pedig az őket érintő lehetőségeket kommunikálja. Munkánkkal közösséget teremtünk a fiatal családosoknak, szülőknek, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, problémáikban kölcsönösen segítséget kaphatnak egymástól és szakembereinktől. Hiszünk abban, hogy a család és a gyermekek a társadalom legfontosabb építőkövei. A hazai családszervezetekkel ápolt szoros kapcsolatunk és segítő szándékunk vezérel minket abban, hogy évről-évre jótékonysági eseményekkel segítsük a rászoruló egyesületeket, alapítványokat. Hiszünk benne, hogy az összefogás ereje nagy dolgokra képes!

Elérhetőségek: https://ficsak.hu/https://www.facebook.com/ficsak