Mentsük meg együtt a kárpátaljai árva gyermekek karácsonyát!

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) 2022-ben is, az előző évhez hasonlóan, az online térben rendezi meg adventi jótékonysági akcióját közel 30 család-, civilszervezettel, céggel karöltve. Idén is egy olyan ügy mellé álltunk és olyan szervezetet támogatunk, amely megérdemli a plusz figyelmet és segítséget.

A VII. Családszervezetek Adventi Gyűjtése kedvezményezettje a Szent Mihály Gyermekotthon kis lakói a kárpátaljai Ráton. Az otthonban az ukrán háború okozta szörnyűségekkel próbálnak megküzdeni az ott élő gyermekek.

Aki szerető családban, a gyerekekről gondoskodni akaró-tudó szülők mellett nőtt fel, talán elképzelni se tudja, milyen fájó hiányokkal, milyen mély sebekkel küzd az a gyerek, aki mindezt nem kapta meg az élettől. Egy gyerek elvisel mindent, akár a saját szüleitől is, annak ellenére is, ha az cudarul bánik vele, ha naponta elárulja, cserbenhagyja, bántalmazza őt és a családját.

El se tudjuk mi képzelni, hogy a gyerekek java része milyen megpróbáltatásokon ment keresztül, mire ezen a helyen befogadásra leltek. Nem is nagyon beszélnek arról, ami velük megtörtént. A nagyon kicsik nem tudják megfogalmazni, a nagyobbak szégyellik és túlságosan fájdalmas felidézni a múltat. Ám néha mégis előbújuk egy-egy rémtörténet, néha megnyílnak, vagy nem szavakkal, hanem rajzzal mesélnek.

Az egyik kislány sokszor rajzolt a porba egy emberi fejet, amikor rákérdeztek, mit rajzol, elmondta, hogy az az ő édesanyjának a feje, és folyik vér. Az a kislány négy másik testvérével együtt végignézte, ahogy az édesapjuk megölte édesanyjukat. Ő így, a porba rajzolva próbálta feldolgozni azt, ami ember ésszel fel nem fogható.

Egy másik anya kéri vissza két nagyobb gyerekét, de a legkisebb az nem kell. A legkisebb is menne és fáj neki, hogy ő nem kell, pedig alkohol mámorában tüzes kályhára tette őt az anyja, amikor még kicsi volt. Hiába égett meg a lába, háta, a bőre nagy része…. jobban fáj neki az elutasítás, a kirekesztés, mint az átélt bántalom.

2022-ben a célunk az, hogy szebbé és boldogabbá tegyük a Szent Mihály Gyermekotthon árva gyermekeinek karácsonyát.

Személyre szabott ajándékokkal, meghitt karácsonyi vacsorával, játszóházi élménnyel és egy magyarországi utazással feledtessük el velük az átélt borzalmakat, segítsünk elhitetni velük, hogy értékesek ők is, és érdemesek a szeretetre, a figyelemre és a gondoskodásra. Nem csak Karácsonykor, -de azon a ragyogó napon mindenképp- nekik is jár a névre szóló csoda.

Mi talán nem tehetünk mást, mint, hogy néhány napra elfeledtetjük velük a félelmet és a hiányokat, mert a légiriadók okozta sokk, a besorozástól való félelem olyan rettenet, amin egy gyereknek sem szabadna soha keresztülmennie.

Mentsük meg együtt a kárpátaljai árva gyermekek Karácsonyát! Teljesítsük az itt élő gyermekek egyéni kívánságát, váltsuk valóra karácsonyi álmukat!

Büszkék vagyunk rá, hogy elfogadta felkérésünket a jótékonysági gyűjtés fővédnökségére Novák Katalin köztársasági elnök asszony és hálás szívvel köszönjük, hogy Herczegh Anita asszony és lánya, Áder Júlia idén is, immár hetedik éve, készít nekünk gyönyörű koszorúkat, melyek megvásárolhatók lesznek a Ficsak Facebook oldalán november 22-28. között a készlet erejéig.

Kérünk mindenkit, aki teheti, hogy álljon e nemes kezdeményezés mellé, és támogassa a gyűjtést, hogy a szeretet és a csoda ünnepén meghitt Karácsonyt biztosíthassunk a gyermekeknek. Minden forint számít!

A támogatást előre is nagyon köszönjük és ide várjuk:

https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/mentsuk-meg-az-arva-gyermekek-karacsonyat-2721

vagy utalással ide >>

Név: FICSAK
Számlaszám: 10100833-57631800-01005008 (Budapest Bank)
Közlemény: Adventi Adomány, Ön neve, e-mail címe

A tavalyi vásár és gyűjtés összefoglalója itt olvasható >>

https://ficsak.hu/2021/12/18/sikerrel-zarult-a-csaladszervezetek-vi-adventi-jotekonysagi-adomanygyujtese/

Az idei adventi gyűjtés Facebook eseményét itt tekinthető meg >>

https://www.facebook.com/events/723789109310085/

Fiatal Családodok Klubjának Egyesülete ( FICSAK)

A Fiatal Családosok Klubjának legfontosabb célja, hogy a társadalom és a családok közt a kommunikációs csatorna szerepét betöltse, a társadalom figyelmét a családokra irányítsa, feléjük pedig az őket érintő lehetőségeket kommunikálja. Munkánkkal közösséget teremtünk a fiatal családosoknak, szülőknek, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, problémáikban kölcsönösen segítséget kaphatnak egymástól és szakembereinktől. Hiszünk abban, hogy a család és a gyermekek a társadalom legfontosabb építőkövei. A hazai családszervezetekkel ápolt szoros kapcsolatunk és segítő szándékunk vezérel minket abban, hogy évről-évre jótékonysági eseményekkel segítsük a rászoruló egyesületeket, alapítványokat. Hiszünk benne, hogy az összefogás ereje nagy dolgokra képes!

Elérhetőségek: https://ficsak.hu/https://www.facebook.com/ficsak