AZ ADVENTI JÓTÉKONYSÁGI VÁSÁR TÖRTÉNELME

 

2016: A daganatos gyermekek és családjaik támogatása

Családszervezetek I. Adventi jótékonysági vására 2016

2016-ban indult a vásár, amikor az Őrzők Alapítvány javára kezdődött el a gyűjtés. Az alapítvány több mint 25 éve segíti a leukémiás- és daganatos gyermekek gyógyulását. A támogatásukra szervezett adventi jótékonysági vásár bevételét egy családi apartman felújítására fordították annak érdekében, hogy a szülők a kezelések ideje alatt is beteg gyermekük közelében tartózkodhassanak.

Bővebb információ a 2016-os vásárról: https://kiralynora.hu/2018/01/12/varakozason-feluli-sikerrel-zarult-a-csaladszervezetek-i-jotekonysagi-adventi-vasara/

2017: A koraszülött kisbabák támogatása

Családszervezetek II. Adventi jótékonysági vására 2017

A nemes cél a következő évben sem maradt el, hisz a vásár szervezői a Melletted a helyem Alapítvány támogatásával a koraszülött kisbabákat helyezték fókuszba. A II. Adventi Jótékonysági Vásárnak az volt a célja, hogy öt kórházba kerülhessen olyan eszköz, mellyel a pici babák anyatejes táplálását tudják hatékonyan támogatni,  melyekkel növelni lehet a korán érkezett picik túlélési esélyeit.

Bővebb információ a 2017-es vásárról: https://kiralynora.hu/2018/01/12/varakozason-feluli-siker-a-csaladszervezetek-ii-adventi-jotekonysagi-vasaran/

2018: A siket és nagyothalló gyermekek támogatása

Családszervezetek III. Adventi jótékonysági vására 2018

Ebben az évben a cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a hallássérültek sajátos kommunikációs problémáira, s az ennek következtében fellépő életminőségbeli hátrányok megoldására. A jelnyelvet használó közösség saját erejéből sokszínűen és számtalan kommunikációs felületen évtizedek óta próbálja láttatni, megismertetni és megszerettetni a jelnyelvet. Ezt segíti elő a foglalkozás, mely a Jelnyelvi Játszótér nevet viseli és az összegyűlt összegből a program egy éves fenntartási költségét tudták finanszírozni a családok nagy örömére.

Bővebb információ a 2018-as vásárról: https://kiralynora.hu/2018/12/02/lezajlott-csaladszervezetek-iii-jotekonysagi-adventi-vasara/

2019: A szívbeteg gyermekek támogatása

Családszervezetek IV. Adventi jótékonysági vására 2019

A IV. Adventi Jótékonysági Vásár céljául tűzte ki a szívbeteg gyermekek megsegítését. A tavalyi évben az összefogás oly mértékűre sikerült, hogy bár a kezdeményezés elején a cél egy inkubátor beszerzése volt, mégis két BABYTHERM 8010 nyitott inkubátorral és egy GE Healthcare C1-5-D típusú konvex vizsgálófejjel tudták segíteni a Gyermekszív Központot. Ezek az eszközök a kritikus állapotú újszülöttek ellátásához nélkülözhetetlenek.

Bővebb információ a 2019-es vásárról: https://kiralynora.hu/2020/01/29/szivbeteg-gyerekek-gyogyitasara-adomanyoztunk/

2020: A gyermekmentő támogatása

Mentsünk meg együtt minél több bajba jutott gyermeket! Támogassuk együtt a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot!

Az V. Családszervezetek Adventi Vására és Gyűjtése kedvezményezettje a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány. Adventi gyűjtésünk célja a 2021 tavasszal átadásra kerülő, új Gyermekrohamkocsiba biztosítani a 2,5 MILLIÓ Ft-os M1 Stryker hordágyat, amely elengedhetetlen felszerelése a mentőautónak, nélkülözhetetlen a kicsik ellátása során.

Ide várjuk az adományokat!–> https://adjukossze.hu/kampany/mentsunk-meg-egyutt-minel-tobb-gyermeket-2124