AZ ADVENTI JÓTÉKONYSÁGI VÁSÁR TÖRTÉNELME

 

2016: A daganatos gyermekek és családjaik támogatása

Családszervezetek I. Adventi jótékonysági vására 2016

2016-ban indult a vásár, amikor az Őrzők Alapítvány javára kezdődött el a gyűjtés. Az alapítvány több mint 25 éve segíti a leukémiás- és daganatos gyermekek gyógyulását. A támogatásukra szervezett adventi jótékonysági vásár bevételét egy családi apartman felújítására fordították annak érdekében, hogy a szülők a kezelések ideje alatt is beteg gyermekük közelében tartózkodhassanak.

Bővebb információ a 2016-os vásárról: https://kiralynora.hu/2018/01/12/varakozason-feluli-sikerrel-zarult-a-csaladszervezetek-i-jotekonysagi-adventi-vasara/

2017: A koraszülött kisbabák támogatása

Családszervezetek II. Adventi jótékonysági vására 2017

A nemes cél a következő évben sem maradt el, hisz a vásár szervezői a Melletted a helyem Alapítvány támogatásával a koraszülött kisbabákat helyezték fókuszba. A II. Adventi Jótékonysági Vásárnak az volt a célja, hogy öt kórházba kerülhessen olyan eszköz, mellyel a pici babák anyatejes táplálását tudják hatékonyan támogatni,  melyekkel növelni lehet a korán érkezett picik túlélési esélyeit.

Bővebb információ a 2017-es vásárról: https://kiralynora.hu/2018/01/12/varakozason-feluli-siker-a-csaladszervezetek-ii-adventi-jotekonysagi-vasaran/

2018: A siket és nagyothalló gyermekek támogatása

Családszervezetek III. Adventi jótékonysági vására 2018

Ebben az évben a cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a hallássérültek sajátos kommunikációs problémáira, s az ennek következtében fellépő életminőségbeli hátrányok megoldására. A jelnyelvet használó közösség saját erejéből sokszínűen és számtalan kommunikációs felületen évtizedek óta próbálja láttatni, megismertetni és megszerettetni a jelnyelvet. Ezt segíti elő a foglalkozás, mely a Jelnyelvi Játszótér nevet viseli és az összegyűlt összegből a program egy éves fenntartási költségét tudták finanszírozni a családok nagy örömére.

Bővebb információ a 2018-as vásárról: https://kiralynora.hu/2018/12/02/lezajlott-csaladszervezetek-iii-jotekonysagi-adventi-vasara/

2019: A szívbeteg gyermekek támogatása

Családszervezetek IV. Adventi jótékonysági vására 2019

A IV. Adventi Jótékonysági Vásár céljául tűzte ki a szívbeteg gyermekek megsegítését. A tavalyi évben az összefogás oly mértékűre sikerült, hogy bár a kezdeményezés elején a cél egy inkubátor beszerzése volt, mégis két BABYTHERM 8010 nyitott inkubátorral és egy GE Healthcare C1-5-D típusú konvex vizsgálófejjel tudták segíteni a Gyermekszív Központot. Ezek az eszközök a kritikus állapotú újszülöttek ellátásához nélkülözhetetlenek.

Bővebb információ a 2019-es vásárról: https://kiralynora.hu/2020/01/29/szivbeteg-gyerekek-gyogyitasara-adomanyoztunk/

2020: A gyermekmentő támogatása

Családszervezetek V. Adventi jótékonysági vására 2020

Az V. Családszervezetek Adventi Vására és Gyűjtése kedvezményezettje a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány volt. Kevesen tudják, hogy az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. Az adventi gyűjtésünk célja az volt, hogy biztosítani tudjunk egy rendkívül fontos eszközt, egy 2,5 M Ft-os M1 Stryker hordágyat egy teljesen új mentőkocsiba. Célunk sikerült! Több mint 3 millió gyűlt össze. 

Bővebb információ a 2020-as gyűjtésről: https://ficsak.hu/2020/12/17/sikerrel-zarult-a-csaladszervezetek-v-adventi-jotekonysagi-adomanygyujtese/

2021: A bántalmazott nők segítése

Családszervezetek VI. Adventi jótékonysági vására 2021

Magyarországon közel 260 ezer nő él súlyos, bántalmazó kapcsolatban. Célunk egy új családi otthon berendezéséhez, szükséges 1,5 MILLIÓ Ft összegyűjtése volt.

Ebben az évben nehezebb dolgunk volt, valószínűleg a COVID jobban megterhelte a családokat, így kevesebbet tudtak jótékonyságra fordítani. Így még inkább köszönet jár azoknak, akik az ügy mellé álltak és segítettek. Ennek fényében igazi csoda, hogy közel 200 adományozó, egész pontosan 2 millió 68 ezer Ft-tal támogatta a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthonát. Ezzel pedig nemcsak hogy elértük a kívánt összeget, de még meg is haladtuk azt.

Bővebb információ a 2021-es gyűjtésről: https://ficsak.hu/2021/12/18/sikerrel-zarult-a-csaladszervezetek-vi-adventi-jotekonysagi-adomanygyujtese/

2022: A Ráti Szentmihály Gyermekotthon támogatása

Családszervezetek VII. Adventi jótékonysági vására 2022

Az intézmény egy család típusú gyermekotthon a kárpátaljai Ráton. Árva, elhagyott, elhanyagolt és menekülni kényszerült gyerekek találnak itt új otthonra. Van, akinek soha nem volt azelőtt családja, és van, aki itt kapja vissza testvéreit.

Az otthonban az ukrán háború okozta szörnyűségekkel próbálnak megküzdeni az itt élő gyermekek. A valóság, amivel minden nap szembesülniük kell lélekölő. A légiriadók okozta sokk, a besorozástól való félelem olyan rettenet, amin egy gyereknek sem szabadna soha keresztülmennie.

Szeretnénk, ha a háború okozta terhelés alól felmenthetnénk a gyermekeket legalább karácsonykor.

Bővebb információ a 2022-es gyűjtésről: https://ficsak.hu/2022/11/17/csaladszervezetek-vii-adventi-jotekonysagi-adomanygyujtese/