„Volt egy álmunk, amit valóra váltunk”

 

Király Nóra

A FICSAK alapítója, a vásár megálmodója

Kedves Látogató!

Király Nóra vagyok, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója. Régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy a civil szféra összefogásával 2016-ban először, majd idén már nyolcadik alkalommal szervezhetjük meg a Családszervezetek Adventi Jótékonysági adománygyűjtését.

Örülök, hogy hagyományt tudtunk teremteni és minden évben egy fantasztikus ügyért tenni!

Hatalmas öröm számunkra, hogy idén is számos hazai családszervezet csatlakozott hozzánk. Hasonlóak az ügyek, melyekért küzdünk nap, mint nap, ki-ki a maga területén, de, ha összefogunk, „egységben az erő” alapon, akkor lehet csak látni igazán, milyen erők is rejlenek valójában ebben a társadalmi szegmensben.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén ismét az online térbe helyezzük az Adventi adománygyűjtést. Ebben az évben is szeretnénk minél több emberhez eljutni és minél nagyobb összeget összegyűjteni.

2023- ban is egy olyan ügy mellé álltunk és olyan szervezetet támogatunk, amely méltán megérdemli a plusz figyelmet és segítséget.

Támogatott szervezetünk idén a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy bohócdoktoraival humort és nevetést vigyen az arra rászorulók, így a beteg gyerekek életébe is. Hiszen a mentális jóllét a testi gyógyulást segíti.

A mi küldetésünk, célunk pedig az idei adventben, karácsonykor, hogy ebben a munkában segítsük őket és ehhez összefogásra van szükség!

A betegség az betegség. Ami fáj hétköznap, az fáj az ünnepek alatt is, de nem mindegy, hogy a kórházak magányos, küzdelmekkel terhes csendjét felválthatja e néhány percre, egy órára a gyerekek önfeledt nevetése.

Arra buzdítok mindenkit, hogy legyen részese-e nemes küldetésnek, gyűjtsük össze együtt a Piros Orr bohócdoktorok ünnepi viziteléséhez szükséges 2.600.000 Ft-ot!

Bízunk benne, hogy a kórházban fekvő gyerekek lelki segítségnyújtásához, a nevetésük csalogatásához nem csupán a családszervezetek, hanem magánszemélyek és cégek is csatlakoznak majd.

Bízzunk abban, hogy e szép összefogással december második felében minél több ÜNNEPI VIZITET tarthatnak a Piros Orr-bohócdoktorok szerte az országban – 15 gyerekkórházban.

Támogassuk együtt a beteg gyermekeket!

Köszönjük partnereinknek, hogy csatlakoztak!

Az összefogásban résztvevő szervezetek:

Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Albertfalvi Lokálpatrióta Egyesület, Belvárosi Közösségi Tér, Civilút Alapítvány, Egyszülős Központ,   Ficsak 11 Alapítvány, Ficsak 12 Alapítvány Ficsak baba- és gyermekjáték bérlés, Ficsak Derecske Alapítvány, Ficsak Füzesgyarmat Alapítvány,  Ficsak Józsefváros, Ficsak Kaposvár Alapítvány, Ficsak Kolozsvár, Ficsak Mezőtúr, Ficsak Székesfehérvár Alapítvány, Ficsak Veszprém Alapítvány, Gazdagréti Összefogás Egyesület,  Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány,  Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS),  Magyar Bölcsődék Egyesülete, Magyar Női Unió Egyesület (MNU),  Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM),  Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE),  Önkéntes Településfejlesztő Közösség – Kosd,  Összefogás 11 Sportegyesület,  Ringató,  Szülők Háza Alapítvány,  Zöld Követ Egyesület