„Volt egy álmunk, amit valóra váltunk”

 

Király Nóra

A FICSAK alapítója, a vásár megálmodója

Kedves Látogató!

Király Nóra vagyok, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója. Régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy a civil szféra összefogásával 2016-ban először, majd idén már hetedik alkalommal szervezhetjük meg a Családszervezetek Adventi Jótékonysági adománygyűjtését.

Örülök, hogy hagyományt tudtunk teremteni és minden évben egy fantasztikus ügyért tenni!

Hatalmas öröm számunkra, hogy idén is számos hazai családszervezet csatlakozott hozzánk. Hasonlóak az ügyek, melyekért küzdünk nap, mint nap, ki-ki a maga területén, de, ha összefogunk, „egységben az erő” alapon, akkor lehet csak látni igazán, milyen erők is rejlenek valójában ebben a társadalmi szegmensben.

A rendkívüli vírus okozta járványügyi helyzetre tekintettel idén ismét az online térbe helyezzük az Adventi adománygyűjtést. Ismét szeretnénk minél több emberhez eljutni és minél nagyobb összeget összegyűjteni.

Idén is egy olyan ügy mellé álltunk és olyan szervezetet támogatunk, amely megérdemli a plusz figyelmet és segítséget. 2022-ben a Szent Mihály Gyermekotthon kis lakói számára szeretnék szebbé várazsolni a karácsonyt.

Az intézmény egy család típusú gyermekotthon a kárpátaljai Ráton. Árva, elhagyott, elhanyagolt és menekülni kényszerült gyerekek találnak itt új otthonra. Van, akinek soha nem volt azelőtt családja, és van, aki itt kapja vissza testvéreit.

Az otthonban az ukrán háború okozta szörnyűségekkel próbálnak megküzdeni az itt élő gyermekek. A valóság, amivel minden nap szembesülniük kell lélekölő. A légiriadók okozta sokk, a besorozástól való félelem olyan rettenet, amin egy gyereknek sem szabadna soha keresztülmennie.

Szeretnék, ha a háború okozta terhelés alól felmenthetnénk a gyermekeket legalább karácsonykor.

Sok ember hisz a csodákban és a varázslatban, de advent közeledtével ez az érzés még jobban felerősödik az emberekben. Ilyenkor könnyebb meghallani a belső hangot, megérezni azt az erőt, mely ahhoz kell, hogy mások felé nyitottá váljunk. Ráébredünk, hogy jó cselekedetekkel, egy átvállalt feladattal, nemes gesztusokkal, akár adománnyal mennyit segíthetünk másoknak.

Arra buzdítok mindenkit, hogy legyen részese-e nemes küldetésnek, gyűjtsük össze együtt a kitűzött összeget, hogy hogy néhány napra elfeledtessük velük a félelmet és a hiányokat, mert a légiriadók okozta sokk, a besorozástól való félelem olyan rettenet, amin egy gyereknek sem szabadna soha keresztülmennie.

Bízunk benne, hogy a kárpátaljai árva gyermekek megsegítéséhez nem csupán a családszervezetek, hanem magánszemélyek és cégek is csatlakoznak majd.

Támogassuk együtt az árva gyermekeket! Segítünk, hogy a nehéz sorsra kényszerült gyermekeknek is csodás karácsonyuk lehessen!

 

Köszönjük partnereinknek, hogy csatlakoztak!

 

Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Ficsak 11 Alapítvány, Civilút Alapítvány, Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt., Egyszülős Központ, Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Ficsak Füzesgyarmat Alapítvány, FICSAK Nagykanizsa Alapítvány, Ficsak Nyirád Alapítvány, Gazdagréti Összefogás Egyesület, Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, Jóajáték Játékbérlés, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), Magyar Női Unió Egyesület (MNU), Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége, Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM), Nagycsaládosok Országos Egyesülete(NOE), Önkéntes Településfejlesztő Közösség –Kosd, Promobox Kft., Ringató, RoBirtok, Szülők Háza Alapítvány, Zöld Követ Egyesület