“Volt egy álmunk, amit valóra váltunk”

 

Király Nóra

A FICSAK alapítója, a vásár megálmodója

Kedves Látogató!

Király Nóra vagyok, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója. Régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy a civil szféra összefogásával 2016-ban először, majd idén már hatodik alkalommal szervezhetjük meg a Családszervezetek Adventi Jótékonysági adománygyűjtését.

Örülök, hogy hagyományt tudtunk teremteni és minden évben egy fantasztikus ügyért tenni!

Hatalmas öröm számunkra, hogy idén is számos hazai családszervezet csatlakozott hozzánk. Hasonlóak az ügyek, melyekért küzdünk nap, mint nap, ki-ki a maga területén, de, ha összefogunk, „egységben az erő” alapon, akkor lehet csak látni igazán, milyen erők is rejlenek valójában ebben a társadalmi szegmensben.

A rendkívüli vírus okozta járványügyi helyzetre tekintettel idén ismét az online térbe helyezzük az Adventi adománygyűjtést. Ismét szeretnénk minél több emberhez eljutni és minél nagyobb összeget összegyűjteni.

Idén is egy olyan ügy mellé álltunk és olyan szervezetet támogatunk, amely megérdemli a plusz figyelmet és segítséget. Az VI. Családszervezetek Adventi Vására és Gyűjtése kedvezményezettje a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona. Az intézmény már 15 éve segíti a nehéz szociális körülmények közül érkezett fiatal édesanyákat, biztos menedéket nyújt azok számára, akik kénytelenek elhagyni otthonaikat.

Sok ember hisz a csodákban és a varázslatban, de advent közeledtével ez az érzés még jobban felerősödik az emberekben. Ilyenkor könnyebb meghallani a belső hangot, megérezni azt az erőt, mely ahhoz kell, hogy mások felé nyitottá váljunk. Ráébredünk, hogy jó cselekedetekkel, egy átvállalt feladattal, nemes gesztusokkal, akár adománnyal mennyit segíthetünk másoknak.

Arra buzdítok mindenkit, hogy legyen részese-e nemes küldetésnek, gyűjtsük össze együtt a kitűzött összeget egy új Családi Otthon kialakítására, mely menedéket ad az arra rászoruló családok számára.

Bízunk benne, hogy a bajba jutott édesanyák megsegítéséhez nem csupán a családszervezetek, hanem magánszemélyek és cégek is csatlakoznak majd.

Támogassuk együtt a bajba jutott édesanyákat! Segítünk, hogy a nehéz sorsra kényszerült édesanyák új életet kezdhessenek!

 

Köszönjük partnereinknek, hogy csatlakoztak!

 

Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Ficsak 11 Alapítvány, Civilút Alapítvány, Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt., Egyszülős Központ, Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Ficsak Füzesgyarmat Alapítvány, FICSAK Nagykanizsa Alapítvány, Ficsak Nyirád Alapítvány, Gazdagréti Összefogás Egyesület, Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, Jóajáték Játékbérlés, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), Magyar Női Unió Egyesület (MNU), Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége, Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM), Nagycsaládosok Országos Egyesülete(NOE), Önkéntes Településfejlesztő Közösség –Kosd, Promobox Kft., Ringató, RoBirtok, Szülők Háza Alapítvány, Zöld Követ Egyesület