2020-ban is, bár kissé rendhagyó módon, az online térben, de megrendezzük adventi jótékonysági akciónkat közel 30 hazai családszervezettel karöltve. Idén az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátásáért és megmentéséért kezdtünk egy nagyszabású adománygyűjtésbe. A célunk idén sem más! Immár ötödik alkalommal hasznos és életmentő segítséget nyújtani egy olyan szervezetnek, akiknek munkája rendkívül fontos a kisgyermekek életének megmentésében.

A hazai családszervezetek egész évben azon dolgoznak, hogy a családok életét segítsék. Minden évben, az adventi időszak közeledtével, közösen kiválasztunk egy nemes ügyet és egy alapítványt, akiket minden erőnkkel támogatunk.

Az idei kedvezményezett:
Az V. Családszervezetek Adventi Vására és Gyűjtése kedvezményezettje a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány. Kevesen tudják, hogy az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. 1999-ben a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat azért jött létre, hogy különleges gyermekrohamkocsik és gyermek mentőorvosi kocsik elindításával segítsék az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az elmúlt 21 évben több mint 53.000 bajba jutott kisgyermeken segítettek. Idei adventi gyűjtésünk célja biztosítani egy rendkívül fontos eszközt, a 2,5 M Ft-os M1 Stryker hordágyat egy teljesen új mentőkocsiba.

A jótékonysági gyűjtés fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki évek óta támogatja a kezdeményezést.

Az Adventi Jótékonysági Vásár történelme

2016: a daganatos gyermekek és családjaik támogatása

2016-ban indult a vásár, amikor az Őrzők Alapítvány javára kezdődött el a gyűjtés. Az alapítvány több mint 25 éve segíti a leukémiás- és daganatos gyermekek gyógyulását. A támogatásukra szervezett adventi jótékonysági vásár bevételét egy családi apartman felújítására fordították annak érdekében, hogy a szülők a kezelések ideje alatt is beteg gyermekük közelében tartózkodhassanak.

2017: a koraszülött kisbabák támogatása

A nemes cél a következő évben sem maradt el, hisz a Melletted a helyem Alapítvány támogatásával a koraszülött kisbabákat helyeztük fókuszba. A II. Adventi Jótékonysági Vásárnak az volt a célja, hogy öt kórházba kerülhessen olyan eszköz, amellyel a pici babák anyatejes táplálását tudják hatékonyan támogatni, melyekkel növelni lehet a korán érkezett picik túlélési esélyeit.

2018: a siket és nagyothalló gyermekek támogatása

Ebben az évben a cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a hallássérültek sajátos kommunikációs problémáira, s az ennek következtében fellépő életminőségbeli hátrányok megoldására. A jelnyelvet használó közösség saját erejéből sokszínűen és számtalan kommunikációs felületen évtizedek óta próbálja láttatni, megismertetni és megszerettetni a jelnyelvet. Ezt segíti elő a foglalkozás, mely a Jelnyelvi Játszótér nevet viseli és az összegyűlt összegből a program egy éves fenntartási költségét tudtuk finanszírozni a családok nagy örömére.

2019: szívbeteg gyermekek támogatása

A IV. Adventi Jótékonysági Vásár céljául tűztük ki a szívbeteg gyermekek megsegítését. A tavalyi évben az összefogás oly mértékűre sikerült, hogy bár a kezdeményezés elején a cél egy inkubátor beszerzése volt, mégis két BABYTHERM 8010 nyitott inkubátorral és egy GE Healthcare C1-5-D típusú konvex vizsgálófejjel tudtunk segíteni a Gyermekszív Központot. Ezek az eszközök a kritikus állapotú újszülöttek ellátásához nélkülözhetetlenek.

Mentsünk meg együtt minél több gyermeket 2020-ban!

A súlyos, életveszélyes állapotú csecsemők és kisgyermekek ellátása különleges, felkészültséget igényel. A családszervezetekkel, szívvel-lélekkel dolgozunk azon, hogy idén is hatékony segítséget tudjunk nyújtani adventi jótékonysági akciónkon keresztül. A cél, hogy a jövőben is minden gyermek megkaphassa a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Gyermekrohamkocsija által biztosított életmentő ellátást. Az adományokból egy M1 Stryker típusú hordágyat vásárolunk, a jövő év tavaszán útnak induló rohamkocsiba. A gyűjtésből beszerzésre kerülő eszköz elengedhetetlen felszerelése a mentőautónak, nélkülözhetetlen a kicsik ellátása során. Ez az új világszínvonalú mentőautó több mint 2000 bajba jutott kisgyermeknek fog segítséget nyújtani évről-évre.  A gyermekrohamkocsi bárhol képes percek alatt egy mobil intenzív osztályt “felépíteni”, magas szintű azonnali ellátást biztosítani és ezzel jelentősen megnövelni a beteg gyermek túlélési esélyeit.

„Mentsünk meg együtt minél több gyermeket” online adventi gyűjtésre az adjukossze.hu oldalon kerül sor >> https://adjukossze.hu/kampany/mentsunk-meg-egyutt-minel-tobb-gyermeket-2124

Eseményt is szeretnénk adni a kisgyermekes családoknak

Az idei gyűjtés kiegészül a Ringató Adventi Jótékonysági ÉLŐ online koncertjével, amelynek időpontja 2020. december 5, szombat 10:30. Aki szeretne a közös éneklésben, mondókázásban, karácsonyra hangolódásban otthonából részt venni, megteheti, csak annyit kérünk, hogy egy számára megfelelő és nélkülözhető összeggel támogassa a „Mentsünk meg együtt minél több gyermeket” gyűjtést az adománygyűjtő oldalon.

Az eddig csatlakozott családszervezetek: Fiatal Családosok Klubja és tagszervezetei | Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért | Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége | Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom | Nagycsaládosok Országos Egyesülete | Egyszülős Központ | Magyar Női Unió | Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége | Ringató | RoBirtok | Kosdi Önkéntesek | Szülők Háza Alapítvány | Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. | Civil út Alapítvány | Zöld Követ Egyesület | Bácsalmás Városi Önkormányzat Alapszolgáltatási Központ | KidsOasis – minősített családbarát szálláshelyek | Segítő kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. | Nyíregyházi Leány- és Nőegylet Egyesület | Mindennapok Női Szemmel Egyesület