A színes színpadi programok és vásári forgatag mellett kiegészítő programokat is kínálunk a családoknak, melyeknek a helyszín galériája ad majd otthont. A galérián egész napos fejlesztő játékokkal vár minden családot a Free Mind iskola, valamint arcfestés és mesesarok is várja a gyerekeket. Délelőtt 10 órától gyermekjógát tartunk a Jógakaland jóvoltából, délután pedig a Bőröndmesék érkezik hozzánk Elek Ányossal és varázslatos világával!

Jógakalandos gyerekjóga

 Megjelent az első olyan magyar mesekönyv, ami igazi kalanddá varázsolja a jógázást a gyerekek számára! Az „Erdei jógakaland” egy olyan különleges történet, amely elrepíti a gyerekeket Jógaországba, ahol izgalmas kihívások várnak rájuk. Ebben a kalandos világban az érzelmek fejlesztésével és játékos mozgással átélik a jóga örömteli hatásait.   Vásárunkon most együtt jógázhatnak a gyerekek a Jógakalanddal! Szeretnél egy mesés világba csöppenni? Készen állsz egy izgalmas utazásra, ahol csupa kaland vár Rád? Téged is elrepítünk Jógaországba, ahol megismerkedhetsz a varázslatos erdő kedves kis lakóival. Éld át velünk együtt a jóga örömét, és segíts a bajba jutott állatoknak eljutni Durmi mackóhoz, a nagy medvéhez.

A mozgás szeretetének terjesztése és megismertetése kicsikkel és nagyokkal a Jógakaland egyik fő célkitűzése. Sok-sok játékkal és kalanddal várjuk a gyerekeket és szüleiket az Erdei jógakaland mesekönyv bemutatójára, ahol közösen, a mesét olvasva jógázunk is majd. Ezen a jógázáson Iványi Réka vezeti a csapatot Jógaországba, aki a Csíkos Zsiráf Mozgásfejlesztő Központ oktatója! Réka örömmel áll a legifjabb Jógakalandorok élére és kalauzolja őket ebbe a varázslatos világba. A jógázásra semmit sem kell hozni, csak magatokat!

 

Bőröndmesék
Elek Ányos mesés játéka

Elek Ányos a fesztiválok népszerű játékmestere, a csúzlizda és űrállomások kedvelt nevettetője ezúttal is mosolyt csal gyermeke arcára: La Fontaine mesét mond, mert bejárta a világot, s sok szépet látott. E világutazó sok bőrönddel megérkezik, először eggyel, majd egy másikkal, végül 8 bőröndöt látunk. Varázsol bűvészkedik, táncol, játszik. Az egyik poggyászból egy tehén farka látszik. Így eszébe jut egy történet, egy bögyös tehénről és egy nagyravágyó békáról. Oly igaz eset, hogy talán veled is megtörténhetett. Használja a néző fantáziáját, és a nagymama fakanalát. A történet továbbúszik, s hipp-hopp a főhősünk megéhezik. És láss csodát, egy holló száll a vállára. Egy újabb történet. Egy róka (aki az imént még La Fontaine sálja volt), egy vállfa, és Mátyás legszebb madara, aki hoppon marad, s koplal tovább!

Már csak egy mese, a vásárba menő molnárról, a fiáról és egy nagy szamárról. A szereplők száma pont két tucat, és a lurkó jól mulat. Lesz itt vásár, ahol mindenki árul, sok-sok portékát, szőlőt, körtét, porcelánt. Minden gyerek a vásár része, míg a mami a plazában a vásárfiát (vagy lányát) szépen nézte. Bezáródnak a bőröndök, La Fontaine folytatja útját, mesét mond és világot lát. Aki a bőröndből a meséket versben elé húzza: Elek Ányos. Aki a mese mellett még színezőt is kap: a lurkó, a kicsi és a nagy.

 

MászóJátszóHáz

Izgalmas képességfejlesztő mászás az Omnivagus Egyesület jóvoltából!


Napjainkban már egészen kisgyermekkortól számtalan információ, lehetőség, aktivitás veszi körül gyermekeinket. Figyelmüket megosztva a fizikai aktivitáshoz szükséges motivációjuk is jelentősen átalakult. A mozgásfejlesztés, a MászóJátszó lehetőséget teremt a sikerélmények megélésén keresztül a mozgás megszerettetésére, és arra is, hogy a mozgásos cselekvések a gyermekek mindennapi tevékenységrendszerében a megfelelő helyre kerülhessenek. A mászás lehetőségével erősödik izomzatuk, javul tartásuk, koncentrációs képességük.
A fejlesztő mászás a mozgásfejlesztés mellett jótékony hatással van a személyiség fejlődésre, a kognitív képességek fejlődésére és fejleszti a fizikális kondíciót. A foglalkozások során fejlődik az önismeretük, az önbizalmuk az együttműködési képességük. A speciális eszköz-, kép- és kártyacsomagok segítségével mászás közben észrevétlenül tanulnak, kihasználva a mozgásos tanulási technika lehetőségeit.

Az Omnivagus Egyesület Mászójátszóházában kicsik és nagyok is kipróbálhatják a mászás örömteli élményét!

 

 

Ördöglakatos asztal és egyéb fejlesztő játékok a Free Mind jóvoltából!

A FreeMind magánsuli a galérián várja a nagyobbacska gyerekeket. Asztaluknál ördöglakatokat oldhatnak meg, logikai játékokat, térbeli fejtörőket játszhatnak azok, akik már kinőttek a játszósarokból.

Az iskola magántanulói csoportban oktatja a gyerekeket alsótól egészen az érettségiig. Korosztályos bontás, osztályzatok és házi feladat nélkül, hatékony tanulási módszertannal várják a diákokat.

Jelképük a zsiráf, mely nem csak „magasan a legjobb”, de látja a távlatokat, élethosszig hűséges a párjához, szeretettel gondozza kicsinyeit, és neki van a legnagyobb szíve az emlősök közt.