Segítsünk ragyogást hozni az árva gyermekek lelkébe!

Idén, immár 7. alkalommal szervezi meg Adventi Jótékonysági Gyűjtését a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak).

2022-ben a Szent Mihály Gyermekotthon kis lakói számára szeretnénk szebbé várazsáli a karácsonyt.

Az intézmény egy család típusú gyermekotthon a kárpátaljai Ráton. Árva, elhagyott, elhanyagolt és menekülni kényszerült gyerekek találnak itt új otthonra. Van, akinek soha nem volt azelőtt családja, és van, aki itt kapja vissza testvéreit.

Az otthonban az ukrán háború okozta szörnyűségekkel próbálnak megküzdeni az itt élő gyermekek. A valóság, amivel minden nap szembesülniük kell lélekölő. A légiriadók okozta sokk, a besorozástól való félelem olyan rettenet, amin egy gyereknek sem szabadna soha keresztülmennie.

Szeretnénk, ha a háború okozta terhelés alól felmenthetnénk a gyermekeket legalább karácsonykor.

A gyűjtésünk teljes bevételét az itt élő kárpátaljai árva és a háború elől menekülni kényszerült gyermekek személyre szabott karácsonyi ajándékára fordítjuk. Egy meghitt karácsonyi vacsorával, játszóházi élménnyel és egy magyarországi utazással szeretnénk elfeledtetni velük az átélt borzalmakat, szeretnénk megértetni velük, hogy értékesek ők is, és érdemesek a szeretetre, a figyelemre és a gondoskodásra. Nem csak karácsonykor, -de azon a ragyogó napon mindenképp- nekik is jár a névre szóló csoda. Célunk, az ehhez szükséges 1 MILLIÓ Ft összegyűjtése!

E nemes ügy fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök asszony, aki már 7. éve áll az adventi jótékonysági gyűjtés mellé. A családszervezetek idén is számíthatnak a segítségére, egy csodálatos ajándék, hogy az árva gyermekek találkozhatnak elnök asszonnyal a Sándor-palotában.

Mindenki számára elérhetők a különleges koszorúk

Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki a kezdetek óta támogatja a kezdeményezést ismét saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést. Ahogy az előző évben, idén is az online térben megvásárolhatók lesznek Herczegh Anita és lánya, Áder Júlia szebbnél-szebb, kézzel készült asztaldíszei, kopogtatói és koszorúi.

Az értékesítésre a Ficsak Facebook oldalán kerül 2021. 11. 22 – 26 között.

Családszervezetek VII. Adventi Jótékonysági Gyűjtése

Ez az egyedülálló összefogás, melyet minden évben tanúsítanak a családszervezetek, idén az online térben is tovább folytatódik. Az ukrán-orosz háború okozta helyzet még inkább arra buzdítja a szervezeteket, hogy minden erejükkel azon legyenek, hogy a szeretet és a csoda ünnepén meghitt Karácsonyt biztosítsanak a kárpátaljai árva gyermekeknek .

Az Adventi Jótékonysági Vásár történelme

2016: a daganatos gyermekek és családjaik támogatása

2016-ban indult a vásár, amikor az Őrzők Alapítvány javára kezdődött el a gyűjtés. Az alapítvány több mint 25 éve segíti a leukémiás- és daganatos gyermekek gyógyulását. A támogatásukra szervezett adventi jótékonysági vásár bevételét egy családi apartman felújítására fordították annak érdekében, hogy a szülők a kezelések ideje alatt is beteg gyermekük közelében tartózkodhassanak.

2017: a koraszülött kisbabák támogatása

A nemes cél a következő évben sem maradt el, hisz a vásár szervezői a Melletted a helyem Alapítvány támogatásával a koraszülött kisbabákat helyezték fókuszba. A II. Adventi Jótékonysági Vásárnak az volt a célja, hogy öt kórházba kerülhessen olyan eszköz, mellyel a pici babák anyatejes táplálását tudják hatékonyan támogatni,  melyekkel növelni lehet a korán érkezett picik túlélési esélyeit.

2018: a siket és nagyothalló gyermekek támogatása

Ebben az évben a cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a hallássérültek sajátos kommunikációs problémáira, s az ennek következtében fellépő életminőségbeli hátrányok megoldására. A jelnyelvet használó közösség saját erejéből sokszínűen és számtalan kommunikációs felületen évtizedek óta próbálja láttatni, megismertetni és megszerettetni a jelnyelvet. Ezt segíti elő a foglalkozás, mely a Jelnyelvi Játszótér nevet viseli és az összegyűlt összegből a program egy éves fenntartási költségét tudták finanszírozni a családok nagy örömére.

2019: szívbeteg gyermekek támogatása

A IV. Adventi Jótékonysági Vásár céljául tűzte ki a szívbeteg gyermekek megsegítését. Előző évben az összefogás oly mértékűre sikerült, hogy bár a kezdeményezés elején a cél egy inkubátor beszerzése volt, mégis két BABYTHERM 8010 nyitott inkubátorral és egy GE Healthcare C1-5-D típusú konvex vizsgálófejjel tudták segíteni a Gyermekszív Központot. Ezek az eszközök a kritikus állapotú újszülöttek ellátásához nélkülözhetetlenek.

2020: minél több gyermek megmentéséért

A Családszervezetek V. Adventi Jótékonysági Gyűjtése a járványügyi helyzetre tekintettel az online térben valósult meg. Ennek ellenére a siker nem maradt el, sőt! A cél 2,5 MILLIÓ Ft volt, mely a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Gyermekrohamkocsija számára biztosította az új M1 Stryker hordágyat. A gyűjtés végén több, mint 3 millió Ft-tal segítették a családszervezetek a gyermekmentő szolgálatot.

2021: Ebben az évben nehezebb dolguk volt a szervezőknek, valószínűleg a COVID jobban megterhelte a családokat, így kevesebbet tudtak jótékonyságra fordítani. Így még inkább köszönet jár azoknak, akik az ügy mellé álltak és segítettek. Ennek fényében igazi csoda, hogy közel 200 adományozó, egész pontosan 2 millió 68 ezer Ft-tal támogatta a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthonát. Ezzel pedig nemcsak hogy elérték a kívánt összeget, de még meg is haladták azt.

Mentsük meg együtt a kárpátaljai árva gyermekek Karácsonyát! Teljesítsük az itt élő gyermekek egyéni kívánságát, váltsuk valóra karácsonyi álmukat!

A Fiatal Családosok Klubja és közel 30 család-, civilszervezet, cég szívvel-lélekkel azon dolgozik, hogy teljesítsük a háborús övezetben élő árva gyermekek egyéni Karácsonyi kívánságát!

Aki biztonságban, háborútól messze, szerető családban nőtt fel talán elképzelni se tudja, milyen fájó hiányokkal, milyen mély sebekkel küzd az a gyerek, aki mindezt nem kapta meg az élettől.

Mentsük meg az árva gyermekek karácsonyát online adventi gyűjtésre az adjukossze.hu oldalon kerül sor >> https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/mentsuk-meg-az-arva-gyermekek-karacsonyat-2721

Eseményt is szerveznünk a kisgyermekes családoknak

Az idei gyűjtés is kiegészül a Ringató Adventi Jótékonysági ÉLŐ online koncertjével, amelynek időpontja 2022. november 26., szombat 10:30. Aki szeretne a közös éneklésben, mondókázásban, karácsonyra hangolódásban otthonából részt venni, megteheti, csak annyit kérünk, hogy egy számára megfelelő és nélkülözhető összeggel, egy jelképes belépő árával támogassa a „Mentsük meg az árva gyermekek karácsonyát gyűjtést az adománygyűjtő oldalon.

https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/mentsuk-meg-az-arva-gyermekek-karacsonyat-2721

Az online esemény a Ringató Facebook oldalán lesz elérhető.