Köszöntő

“Volt egy álmunk, amit valóra váltunk”

 

Király Nóra

az Adventi Jótékonysági Vásár megálmodója

Kedves Látogató!

Király Nóra vagyok, Újbuda alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója. Régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy a civil szféra összefogásával tavaly először, majd idén már másodjára megszervezhetjük a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárát. Hatalmas öröm számunkra, hogy szinte kivétel nélkül minden szervezet csatlakozott a felhívásunkhoz és részt vesz egész napos vásárunkon. Hasonlóak az ügyek, melyekért küzdünk nap, mint nap, ki-ki a maga területén, de, ha összefogunk, „egységben az erő” alapon, akkor lehet csak látni igazán, milyen erők is rejlenek valójában ebben a társadalmi szegmensben.

A tavalyi vásár alkalmával a szervezetek képviselői készítették el saját kezűleg a karácsonyi portékákat, melyeket saját standjukon árusítottak, a teljes bevételt pedig a leukémiás és daganatos gyerekek gyógyulását segítő Őrzők Alapítvány javára ajánlottuk fel.  A vásár bevételéből egy lakást újítottunk fel, ahol a beteg gyermekek szülei kényelmesen lakhatnak, mialatt gyermeküket segítik a gyógyulásban. Idén a 2017-es vásár célja a koraszülött kisbabák támogatása.

Eseményünk fővédnökséget ebben az évben is elvállalta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, valamint polgármesterek, államtitkárok, neves közéleti személyiségek is mellénk álltak. Színes programmal, különleges karácsonyi ajándékokkal és remek hangulattal várunk minden családot december 3-án a Millenárison!