Köszöntő 2018

“Volt egy álmunk, amit valóra váltunk”

 

Király Nóra

Ficsak alapítója, Újbuda alpolgármestere és a vásár megálmodója

Kedves Látogató!

Király Nóra vagyok, Újbuda alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója. Régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy a civil szféra összefogásával tavaly először, majd idén már harmadik alkalommal szervezhetjük meg a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Vásárát. Hatalmas öröm számunkra, hogy idén is számos hazai családszervezet csatlakozott hozzánk és már lelkesen készülnek a vásárra. Hasonlóak az ügyek, melyekért küzdünk nap, mint nap, ki-ki a maga területén, de, ha összefogunk, „egységben az erő” alapon, akkor lehet csak látni igazán, milyen erők is rejlenek valójában ebben a társadalmi szegmensben.

A tavalyi vásár alkalmával a szervezetek képviselői készítették el saját kezűleg a karácsonyi portékákat, melyeket saját standjukon árusítottak, ez idén sem lesz másképp. Csodaszép karácsonyi díszek, koszorúk, ajándékok kerülnek majd az asztalokra ismét. A tavalyi évben a portékák árusításából befolyt összeggel a koraszülött kisbabákat és családjukat támogattuk, idén pedig a siket és nagyothalló gyermekek és családjaik részesülnek majd támogatásban a vásár segítségével. A téma számomra igen fontos, melyre eseményünkkel szeretnénk felhívni a társadalom figyelmét. Sajnos ez a probléma több gyermeket érint hazánkban, mint azt bárki gondolná. Mindennapi életükben számos nehézséggel kell szembenézniük mind a gyermekeknek, mind szüleiknek.

Eseményünk fővédnökséget ebben az évben is elvállalta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, valamint polgármesterek, államtitkárok, neves közéleti személyiségek is mellénk álltak. Színes programmal, különleges karácsonyi ajándékokkal és remek hangulattal várunk minden családot december első napján a Millenárison!