Célunk

A szívünk került középpontba 2019-ben

Életmentő segítség a szívbeteg kisbabáknak!

Egyedülálló az összefogás, melyet minden évben tanúsítanak a családszervezetek, akik egész évben készülnek a vásárra. Kézműves termékekkel, szebbnél-szebb karácsonyi holmikkal töltik meg az asztalokat. Az ez évi jótékonysági vásár célja amellett, hogy szeretnék felhívni a figyelmet a szívbetegségben élő gyermekekre, hogy az Okkal dobban Alapítványon keresztül a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) Gyermekszív Központja számára egy un. operatív nyitott inkubátort lehessen megvásárolni, amely a kritikus állapotú újszülöttek ellátásához nélkülözhetetlen eszköz. 

Kevesen tudják, hogy Magyarországon kb. 18-20.000 gyermek él valamilyen szívfejlődési rendellenességgel, amelyek között vannak enyhék, de vannak egészen súlyos rendellenességek is, amelyek gyakran műtétek sorozatát jelentik, és a teljes anatómiai korrekció sem kivitelezhető, így teljes gyógyulás sok esetben nem érhető el. Ennek megfelelően az életkilátásaik és életminőségük korlátozott. Gyakran már újszülött korban operációra kerül sor.

 

Okkal dobban Alapítvány

Az Okkal Dobban Alapítvány célja támogatást nyújtani a Magyarországon élő veleszületett és szerzett krónikus betegségben szenvedő gyermekek és hozzátartozóik részére, az egészségügyi ellátásuk szakmai és tárgyi feltételeinek javítása. Egészségügyi intézményekben technikai fejlesztések megvalósítása, ezzel professzionális diagnosztikus és terápiás eljárások alkalmazásának támogatása. Szűcs Gabriella alapító, és Dr. Tordas Dániel kuratórium tag a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központtal karöltve dolgoznak. 2018-ban fogalmazódott meg bennük, hogy szervezett formában egy alapítvány keretein belül szeretnék a céljaikat megvalósítani a krónikus beteg gyermekek és családjaik számára.

Hazánkban a gyermekkori szívbetegségek a társadalom számára ismeretlenek, így a gyermekek és az őket gyógyító intézmények támogatottsága is messze elmarad attól, amit ennek a betegségnek a gyakorisága jelentene. Ezért az Alapítvány egyik fő célja, hogy a szívbeteg gyermekek gyógyításához és gyógyulásához szükséges eszközöket és körülményeket megteremtse.