Hírek

Jelmezbe öltözhetnek a gyerekek a Diótörő díszletében

A tavalyi évhez hasonlóan az Opera idén is a lenyűgöző Diótörő előadásból hoz ki vásárunkra díszletet és jelmezeket, melyekbe a gyerekek belebújhatnak és elvarázsolódhatnak ebben a csodás világban!

Fotó: Rákossy Péter

A Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárán minden évben különleges kiegészítő programok várják a családokat. A főbb színpadi programok mellett számos érdekességet próbálhatnak ki a gyerekek. Idén még több jelmezzel érkezik hozzánk az Opera, amiket a gyerekek magukra ölthetnek és valódi különleges képek készülhetnek róluk az előadás díszletei előtt.

A Diótörőről…

Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része az Operaházban. Vaszilij Vajnonen és Oláh Gusztáv emlékének adózva 2015 karácsonyára egy újrapolírozott, a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti és látványvilágbeli elvárásainak megfelelő új kiállítással jelentkezünk.

A klasszikus zenei anyagra egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografál új mesebalettet.

A Magyar Nemzeti Balett életében először készít ilyen világszerte elismert művész a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát. Érdemes megnézni az ünnepi időszakban az előadást!