Hírek

Kozma Orsi: szeretek segíteni

Kozma Orsi énekesnő a Családszervezetek Jótékonysági Vásárának idei arca, fő fellépője, támogatója. Orsi két kislány édesanyjaként leginkább olyan projektek mellé áll szívesen, ahol gyermekeknek, családoknak tud segíteni. Örül, hogy olyan hivatása van, melyen keresztül lehetősége van olyan jótékony eseményekhez kapcsolódni, mint a jótékonysági vásár. Vele készítettünk interjút a várakozás izgalmában, hisz december elseje közel van!

Milyen szerepe van az életedben a jótékonyságnak?

Szeretek segíteni és nemes célok mellé állni. Mióta pedig édesanya vagyok, a gyermekekkel kapcsolatos projektek még fontosabbá váltak. Boldog vagyok, ha a hivatásom révén hozzá tudok járulni egy jótékony cél eléréséhez. Civilként is szoktam adományozni, támogatni alapítványt. Ezért is örülök, hogy idén részese lehetek ennek az adventi kezdeményezésnek.

Meg szeretnéd mutatni a segítségnyújtás e formáját gyermekeidnek?

Sokszor látták, tapasztalták már, milyen jó dolog segíteni másoknak. Mikor egy koraszülött kampányban dolgoztam, sokat beszélgettünk, érdeklődőek voltak. A gyerekek alapvetően fogékonyak, nyitottak, fontos, hogy jó példát mutassunk.

 Mit jelent számodra valójában az adventi időszak? Mitől lesz neked szép?

Nekem mindig valami varázslatos, várakozásokkal teli, tervezgetős, összebújós, mézeskalács illatú időszak ez. Még jobban egymásra fókuszálunk, sokat beszélgetünk, együtt várjuk a kis Jézus születését. A család jelentőségére mutat rá, a szeretetteljes, együtt töltött időt jelenti számomra.

Milyen meghatározó emlékeid vannak az ünnepekhez kapcsolódóan gyermekkorodból?

Fotó: Kozma Orsi facebook oldala

Mindig drága nagymamám jut eszembe. A csillagszórók és a karácsonyi zene, a család meghitt együttléte jut eszembe, ahogy körül álltuk a karácsonyfát. Én persze másnapra már az összes szaloncukrot leettem róla.

Hogyan készültök a karácsonyra családi körben?

Az adventi koszorút elkészítjük közösen a lányaimmal. Apránként díszítgetjük a lakást, rengeteg karácsonyi dalt éneklünk vagy hallgatunk. Sokat beszélgetünk, a lányok hosszú listát diktálnak a Jézuskának. Ilyenkor új recepteket bújok és tervezgetem a karácsonyi menüt.

 A vásáron kézműves termékeket fognak árulni a családszervezetek, ti is szoktatok otthon készíteni díszeket?

Igen, szoktunk: asztali díszeket, ajtódíszt, gyertyát öntünk, mézeskalácsdíszeket készítünk. Az oviban is rengeteget kézműveskednek a lányok.

 Mik a terveid a jövő évre?

Több nagyobb önálló koncertet tervezek, többek között egy karácsonyit. Új dalokat, sok utazást, és új lemezt. Én ezeket kértem a Jézuskától.