Hírek

A 2017-es jótékonysági vásár kétmilliós bevételét a koraszülöttek kapták

Ahogy tavaly, idén is a hazai, családokkal foglalkozó civil szervezetek többsége, valamint cégek és magánszemélyek összefogásával nézük a vásár elé.

A tavalyi összeget a szervezők a Millenárison rendezett eseményen megforduló, csaknem négyezer vásárlónak is köszönhetik. Őket illeti a legnagyobb köszönet, hiszen ahelyett, hogy valamelyik szupermarket forgalmát növelték volna a karácsonyi ajándékvásárlással, inkább a családjukkal együtt eljöttek a rendezvényünkre, ahol a neves fellépők mellett vidám programok szórakoztatták őket, miközben a kézzel készített karácsonyi ajándékok vásárlásával segítettek a legkiszolgáltatottabbakon, a koraszülött kisbabákon.

Évente nyolcezer koraszülött

Dr. Nádor Csaba, a Melletted a helyem Egyesület elnöke, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) Honvéd Kórház PIC-vezető főorvosa köszönettel vette át tavaly a táblát, majd  kiemelte: évente nyolcezer magyar családban születik koraszülött baba, ebből mintegy hatezren koraszülött intenzív osztályon kezdik életüket. Az egyesület azért alakult, hogy támogassa a családbarát koraszülött-ellátást, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a koraszülés népbetegségnek számít Magyarországon. A főorvos úr kiemelte azt is, hogy az adományból négy magyarországi kórháznak is segítettünk, hiszen a befolyt összegből négy anyatej-fejőgépet vásárolnak majd. Hangsúlyozta, hogy az anyatej a legnagyobb ajándék, amit egy édesanyja adhat a babájának. Még nagyobb öröm tehát számunkra, hogy ilyen nemes ügy mellé állhattunk.

 Virágzik a civil szektor

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott ezen az átadón kiemelte: ez a rendezvény jó példája a civilszféra, a gazdasági élet és a kormányzat hármas összefogásának, amely nagy sikert hozott. Hozzáfűzte: Magyarországon a civilszektor él és virágzik, több mint 60 ezer civilszervezet végzi tevékenységét.

Idén is megszervezésre kerül a vásár

A sok-sok pozitív visszajelzés, a lelkesen csatlakozó szervezetek és annak tudata, hogy milyen jelentős segítséget nyújthatunk a rászorulóknak, arra sarkallta a Fiatal Családosok Klubjáénak alapítóját, Király Nórát, hogy jövőre is megszervezzem a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárát, ahol ismét szeretettel várnak majd minden segíteni vágyó családot!