Hírek 2017

Vastag Csaba számára fontos a jótékonykodás

A népszerű művész idén végre szeretne több időt tölteni a családjával karácsonykor, de saját gyereket még nem akar, a nagybácsi-szerepben éli ki magát. Folyton dolgozik, jótékonyságra mégis mindig jut ideje. Ezért döntött úgy, hogy ő maga is részt vesz zenekarával együtt a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárán, december 3-án, a Millenáris „D” épületében.
Csaba lényegesnek tartja, hogy rendszeresen segítsen a rászorulókon.

A jótékonykodás nemcsak nekem kell, hogy fontos legyen, hanem mindenkinek. A társadalom működését úgy képzelem el, hogy ha az ember kap valamit, akkor adjon is vissza belőle. Amikor felkerültem Budapestre, akkor én sem olyan körülmények között éltem, mint most, hanem egyrészt nagyon sokat kellett dolgozni, másrészt egy olyan közeg kellett, ahol kibontakozhattam, ahol barátok vettek körül, akik segítettek nekem. Többnyire gyerekeknek, fiataloknak szoktam segíteni a saját alapítványommal is, a koraszülöttek ügye, amelyre a vásáron gyűjtenek, pedig nagyon fontos. A gyerekeknek nekünk kell segíteni, mert ők nem tudnak maguk érdekképviseleti szervezetet alakítani, és ettől az egész társadalom erősödik, közösen ettől lesz majd mindenkinek jó. A családban nem, a tágabb környezetben biztosan vannak koraszülöttek, mert a mai világban ez egyáltalán nem olyan ritka dolog, de alapvetően nem vagyok otthon a gyerek-témában. Még nem tervezek családot. Az öcsémnek, Tamásnak van már gyermeke, lesz is, és ez nagyon jó, de a magam részéről még nem szeretnék. Nagyon sok munkám van, és az elmúlt pár hónapban itthon sem voltam. Azt sem tudtam már, hogy néz ki a lakásom, hogyan kell bejönni magamhoz.

Az énekes számára az évnek egyik szakasza sem szól a pihenésről, sokat koncerteznek a zenekarral, minden napra esik egy próba, egy program, akár hétköznap van, akár hétvége.

Természetesen nekem is kiemelt fontosságú az évnek ez a szaka. Az elmúlt években a családi karácsony többnyire egynapos volt, 24-re korlátozódott. Akkor tudtunk csak hazamenni, és együtt lenni mindannyian, viszont ebben az évben igyekszünk ezt többnapossá tenni. Közösen főzzük az ünnepi vacsorát, és közösen fogyasztjuk el, ez a legfontosabb szertartás nálunk karácsonykor. De mindenkinek megvan a specialitása. Mi az öcsémmel az előkészületekben vagyunk a legjobbak. Mivel apukám halászlét már vagy 50 éve csinál, badarság lenne ezt átvenni tőle hirtelenjében, a főzést meghagyjuk a profiknak. Bár én is nagyon szeretek főzni, de nem a karácsonyi menüben vagyok jó. Ahhoz nagyon értek, hogy mindenből csináljak mindent, meglepő alapanyagokból meglepő végeredmény jön ki. Sokat laktam olyan körülmények között, hogy hasznosítani kellett mindent, úgyhogy ebben jó vagyok. – mosolygott Csaba.

Csaba fellépését 15:30-tól láthatja a közönség.